12:39
22 maart 2023

Weer EU-megaboete voor Meta, vanwege GDPR-fouten Facebook en Instagram

Weer EU-megaboete voor Meta, vanwege GDPR-fouten Facebook en Instagram

Privacy-activist Schrems blijft Facebook op de nek zitten.

Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, heeft een boete gekregen van 390 miljoen euro van de Ierse privacytoezichthouder Data Privacy Commissioner (DPC), die handhaaft voor de EU. Het Amerikaanse concern krijgt die straf voor de manier waarop gebruikersgegevens worden gebruikt voor gepersonaliseerde advertenties. Meta heeft nu drie maanden de tijd om ervoor te zorgen dat de verwerking van dergelijke informatie voldoet aan de EU-regels.

Lees verder via agconnect.nl

Meer leren over datagedreven toezicht met als verdiepende onderwerpen de maatschappelijke impact, risico’s en rechtsbescherming? Doe 20 januari mee met het Online HCB seminar ‘Toezicht in Transitie – Techniek en toezicht: Data gedreven toezicht’ georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met prof. dr. Stefania Milan, hoogleraar Critical Data Studies aan de afdeling Mediastudies van de Universiteit van Amsterdam, als spreker. Korting voor oud deelnemers HCB en voor leden Vide.

Of kom 22 maart naar het HCB Seminar Toezicht in Transitie 2023 – De rol van de toezichthouder bij veranderende verhoudingen tussen markt en overheid met o.a. prof. dr. Judith van Erp, prof dr. Karin van Wingerde, Paul van Dijk en dr. Meike Bokhorst. Korting voor oud deelnemers HCB en voor leden Vide.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *