05:45
13 juni 2021

De zes verdachten werden aangehouden te midden van honderden kilo’s crystalmeth

De zes verdachten werden aangehouden te midden van honderden kilo’s crystalmeth

‘Breaking bad’ in de polder. Aan die populaire tv-serie deed het crystalmethlab in Wateringen nog het meeste denken. Bij de inval op 26 februari 2019 hield de politie drie Mexicanen, twee Dominicanen en een Nederlander aan. Ook werden er honderden kilo’s crystalmeth in zakken en kratten aangetroffen. Vandaag hoorde de eerste verdachte – een 40-jarige Mexicaan – zes jaar cel tegen zich eisen.

Na een tip hield de politie het bedrijfspand in Wateringen in februari 2019 enkele weken in de gaten. Daaruit bleek dat de Nederlander vrijwel dagelijks de vijf buitenlanders met een busje afzette bij het pand en ook weer ophaalde. Verder gingen regelmatig personen met tassen en goederen naar binnen en naar buiten.

Toen de politie op 26 februari 2019 het pand binnentrad, trof zij op de begane grond een XTC-lab. Er stonden tabletteermachines, er slingerden pillen en alles was bestoven onder het roze poeder.

Lees verder via om.nl

Meer leren over ondermijning vanuit een internationaal perspectief? Volg 10 juni online het Seminar De Veilige Gemeente 2020 georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa Ton Rombouts, Kris Renckens, Leonie Willemsen, Ben van der Hoeven en Frank van Summeren.

Of volg 24 juni het online seminar De Veilige Gemeente Online Summer Special 2020/2021 – Ondermijning aanpakken tijdens en na de lockdown. Met topsprekers prof. dr. Hans Boutellier (VU en Verwey-Jonker Instituut), Shanna Mehlbaum (Mehlbaum Onderzoek & Advies), Arnout de Vries (TNO, Heidie Pols (Haags Economische Interventie Team) en Krista Schram (Hogeschool Inholland).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × 3 =