10:30
28 juni 2022

‘Crisis in de kinderopvang houdt aan door personeelstekort’

‘Crisis in de kinderopvang houdt aan door personeelstekort’

Er zijn grote personeelstekorten in de kinderopvang, en daardoor kan er niet voldaan worden aan de vraag. Emmeline Bijlsma van de Brancheorganisatie Kinderopvang spreekt van een ‘permanente crisissituatie’.

Dat schrijft Trouw. “Overal waar jonge gezinnen wonen, bijvoorbeeld in groeikernen of nieuwbouwwijken, is het een probleem”, zegt Bijlsma in de krant.

Groepen afzeggen
Sinds eind vorig jaar worden de tekorten steeds nijpender. Soms zouden kinderopvangroepen niet door kunnen gaan vanwege een gebrek aan personeel. Bijlsma heeft geen exacte cijfers, maar zegt dat ze veel signalen krijgt uit de sector waaruit blijkt dat het afzeggen van groepen regelmatig gebeurt. “We kijken er nu meer van op als organisaties zeggen dat ze géén groepen hoeven te sluiten.”

Lees verder via rtlnieuws.nl

Leren hoe je een wendbare organisatie wordt? Kom 9 juni naar de geheel nieuwe editie van het HCB Seminar ‘Checklist Kinderopvang’ deze keer over Wendbaarheid organiseren in de praktijk. Met Pauline Slot, Universitair Docent en onderzoeker op het gebied van kwaliteit in de kinderopvang, Universiteit van Utrecht, Mark Nijssen, oprichter en adviseur bij de organisatieontwerpers en Roswitha Heitbrink, Samensturend verandermanager. Bij inschrijving voor 26 mei ontvangt u tevens het gloednieuwe boek van spreker Mark Nijssen ‘Organiseren op je voorvoeten’kado!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.