02:43
26 november 2022

Boete voor Binance Holdings Ltd. vanwege het zonder de wettelijk vereiste registratie aanbieden van cryptodiensten

Boete voor Binance Holdings Ltd. vanwege het zonder de wettelijk vereiste registratie aanbieden van cryptodiensten

De Nederlandsche Bank heeft op 25 april 2022 een bestuurlijke boete van EUR 3.325.000,- opgelegd aan Binance Holdings Ltd. De boete is opgelegd omdat Binance cryptodiensten heeft aangeboden in Nederland zonder een wettelijk vereiste registratie bij DNB. Dat is verboden.

Registratie
Bedrijven die in Nederland cryptodiensten willen aanbieden, zijn op grond van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) verplicht om zich daarvoor te registreren bij DNB. Eerder heeft DNB op 18 augustus 2021 een openbare waarschuwing afgegeven ten aanzien van Binance.

Boete
De overtredingen die Binance heeft begaan, zijn beboetbaar met een boete uit de derde categorie. Dit betekent dat de bestuurlijke boete een basisbedrag heeft van EUR 2.000.000,-, een minimumbedrag van EUR 0,- en een maximumbedrag van EUR 4.000.000,-. Bij het bepalen van de hoogte van de bestuurlijke boete is het Algemeen boetetoemetingsbeleid DNB toegepast. Het basisbedrag is verhoogd vanwege verhoogde ernst en verwijtbaarheid.

Lees verder via dnb.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.