03:00
25 januari 2022

Bewoners Eindhovens woonwagenkamp moeten schuurtjes en garages op gemeentegrond afbreken

Bewoners Eindhovens woonwagenkamp moeten schuurtjes en garages op gemeentegrond afbreken

Bewoners van drie standplaatsen op het Eindhovense woonwagenkamp aan de Welschapsedijk moeten grond ontruimen die ze illegaal gebruiken. De rechter heeft bepaald dat ze een kantoor, bergingen, een garage en schuttingen binnen twee weken moeten afbreken.

De bewoners zijn het daar niet mee eens en hebben hoger beroep aangetekend. Ze kondigen bovendien een kort geding aan als de gemeente niet wil wachten en zelf gaat ontruimen.

Oude vergunningen ongeldig
De gemeente Eindhoven sleepte de bewoners voor de rechter omdat ze meer grond gebruiken dan huren en niet vrijwillig wilden meewerken aan een ontruiming. De bewoners zeggen dat ze de grond met vergunning gebruiken, al sinds de oprichting van het woonwagenkamp begin jaren tachtig.

Lees verder via ed.nl

Meer leren over een goede omgang met woonwagenlocaties in de praktijk? Doe mee aan de unieke  3-daagse HCB Cursus met Jeroen KemnaFrank van SummerenMurat AlkiliçGeert van Loosdrecht en Peter van den Bogaert die start op 27 januari 2022.

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 25 januari georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 − 9 =