11:37
24 januari 2022

Structurele controles op Zutphense bedrijventerreinen om nieuwe sigarettenfabriek of drugsproductie te voorkomen

Structurele controles op Zutphense bedrijventerreinen om nieuwe sigarettenfabriek of drugsproductie te voorkomen

Burgemeester Annemieke Vermeulen wil dit jaar eens per maand extra controles laten uitvoeren op de bedrijventerreinen in Zutphen. Criminaliteit op deze locaties blijft volgens de gemeente te veel buiten zicht. Daarom trekt Zutphen – als het aan de burgemeester ligt – een ton per jaar uit om hier strenger te gaan handhaven.

De verschillende bedrijventerreinen zouden aanlokkelijk zijn voor bijvoorbeeld drugsproductie, witwaspraktijken, vastgoedfraude of arbeidsuitbuiting. Afgelopen jaar heeft Zutphen met verschillende controles al een eerste stap gezet om deze zogenoemde ondermijning tegen te gaan, maar dit jaar gaat Zutphen verder. Eén keer per maand moet op een van de terreinen een integrale controle gaan plaatsvinden. Bij zo’n controle is bijvoorbeeld ook de politie en/of FIOD, de opsporingsdienst van de Belastingdienst, aanwezig.

Illegale sigarettenfabriek
Bij zo’n controle afgelopen zomer werd op bedrijventerrein De Mars een illegale sigarettenfabriek opgerold waar miljoenen sigaretten per dag werden gemaakt. De sigarettenfabriek zat verscholen in het gebouwencomplex dat vroeger gebruikt werd door Delta, de enkele jaren geleden opgeheven sociale werkvoorziening aan de Handelskade. In hetzelfde gebouw werden meerdere bedden aangetroffen. Vermoedelijk waren deze bedoeld voor medewerkers die werden ingezet in de sigarettenfabriek.

Lees verder via destentor.nl

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 25 januari georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × vijf =