05:11
14 augustus 2022

Betonblokken geplaatst voor Centraal Station

AMSTERDAM – (AT5) De gemeente Amsterdam heeft betonblokken laten plaatsen op het Stationsplein. Ze zijn hoogstwaarschijnlijk bedoeld als anti-terreurmaatregel.

De blokken liggen bij de oostzijde van de hoofdingang van het station, ter hoogte van de tramhaltes van tram 4, 9, 24 en 26. Ze liggen er sinds vrijdag. Op andere plekken rond het Centraal Station zijn geen betonblokken neergelegd.

Lees ook: Betonblokken op Dam en Rokin tegen terroristen

De Amsterdamse loco-burgemeester Kajsa Ollongren kondigde vrijdag aan dat er op verschillende plekken in de stad ‘fysieke statische obstakels’ worden geplaatst. Ze sprak over de Dam, het Rokin en de wachtrij bij de Heineken Experience op de Stadhouderskade.

Het Centraal Station werd door Ollongren in de brief niet genoemd. Wel zei ze niet ‘uitputtend in te gaan op de precieze maatregelen per locatie’. ‘Immers, een uitputtende bespreking doet afbreuk aan de maatregelen zelf.’ Haar woordvoerder wilde gisteren ook niet zeggen of de betonblokken bedoeld zijn als veiligheidsmaatregel.

Lees verder via NHNieuws

Wilt u meer leren over het vormgeven van lokaal veiligheidsbeleid? Vanuit uw rol als burgemeester, adviseur, stadsmarshall of manager veiligheid? Kom dan vanaf 31 januari 2018 naar de HCB  Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur’. Met Dr. Elke Devroe, Dr. Marc Schuilenburg, prof.dr. Ira Helsloot, prof. dr. Hans Boutellier en Dr. Ronald van Steden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.