08:35
10 augustus 2022

Burgemeester van Amstelveen wil het veiligheidsplan jaarlijks actualiseren

De burgemeester van Amstelveen dhr. Bas Eenhoorn waarschuwde tijdens de commissievergadering van Algemeen Bestuur en Middelen van de gemeente Amstelveen op donderdag 19 oktober 2017 voor de gevaren van de ondermijnende criminaliteit. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat mensen uit het criminele milieu invloed krijgen in de bovenwereld op allerlei terreinen en volgens hem zijn we daar te weinig attent op. Het is belangrijk om zichtbaar te maken waar het gebeurt en hoe we ons er tegen kunnen verweren. Burgemeester Eenhoorn is er voorstander van om het integraal veiligheidsplan jaarlijks te bekijken en de prioriteiten, waar nodig bij te stellen. Het aantal woninginbraken is in 2017 hoger dan op het dieptepunt in 2013. De gemeente kan niet alle misdaadcijfers door eigen handelen beïnvloeden, dat is een waarheid als een koe. Hij ziet veel in preventie, communicatie en bewustwording. Het effect daarvan is altijd lastig te bepalen. Ook is het ingewikkeld om mobiele criminaliteit aan te pakken.
De raad moet kunnen beschikken over de laatst bekende cijfers. Het tegengaan van radicalisering moet een prioriteit blijven en hij zal daarover contact hebben met de betreffende afdeling in Amsterdam. Wat hem betreft worden zaken als de aanpak van radicalisering en ondermijning, ook opgenomen in het integrale veiligheidsplan.

Lees verder via AmstelveenWeb

Wilt u meer leren over het vormgeven van lokaal veiligheidsbeleid? Vanuit uw rol als burgemeester, adviseur, stadsmarshall of manager veiligheid? Kom dan vanaf 31 januari 2018 naar de HCB  Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur’. Met Dr. Elke Devroe, Dr. Marc Schuilenburg, prof.dr. Ira Helsloot, prof. dr. Hans Boutellier en Dr. Ronald van Steden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.