11:17
28 juni 2022

Benut je potentiële medewerkersbestand voor meer wendbaarheid

Benut je potentiële medewerkersbestand voor meer wendbaarheid

In een wendbare organisatie gaat het niet alleen om de mensen die op de loonlijst staan maar meer om de mensen die een bijdrage kunnen en willen leveren aan het werk dat moet worden gedaan of aan de resultaten die moeten worden bereikt. Het gaat immers om capaciteiten onbegrensd te laten stromen.

In dit artikel kijken we eerst naar de mensen op de arbeidsmarkt die bereid zijn en geschikt zijn om (voor een tijdje) je medewerker te worden. We sluiten af met de mensen in jouw nabijheid die bereid zijn voor je te werken zonder medewerker te zijn (bijvoorbeeld de vrijwilligers, ambassadeurs, de klant als fan en oud-medewerkers).

Door te bouwen aan je potentiële personeelsbestand ben je in staat snel en zonder gedoe zowel in omvang (‘extra handjes’) als kwalitatief (andere kennis en vaardigheden) beter aan te sluiten op de strategische doelen en plannen die passen bij de dynamische buitenwereld.

Lees verder via managementimpact.nl

Meer leren van Mark Nijssen over wendbaarheid organiseren in dynamische tijden? Kom 9 juni 2022 naar de geheel nieuwe editie van het HCB Seminar ‘Checklist Kinderopvang en Basisonderwijs’ deze keer over Wendbaarheid organiseren in de praktijk. Met Pauline Slot, Universitair Docent en onderzoeker op het gebied van kwaliteit in de kinderopvang, Universiteit van Utrecht, Mark Nijssen, oprichter en adviseur bij de organisatieontwerpers en Roswitha Heitbrink, Samensturend verandermanager.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.