01:57
29 september 2023

OM eist tot 5 jaar in strafzaak over grootschalige drugshandel

OM eist tot 5 jaar in strafzaak over grootschalige drugshandel

In strafrechtelijk onderzoek 26Houille naar grootschalige drugshandel heeft het Landelijk Parket zojuist in de rechtbank Oost-Brabant 5 jaar gevangenisstraf met aftrek van het voorarrest geëist tegen een 64-jarige man uit Sint Willebrord. Zijn 31-jarige medeverdachte hoorde 9 maanden gevangenisstraf met aftrek tegen zich eisen. Hij komt uit hetzelfde dorp in West-Brabant.

Verdenkingen
De 64-jarige man wordt verdacht van het treffen van voorbereidingshandelingen voor het verkopen, telen, vervoeren en importeren van zowel hard- als softdrugs en overtreding van de wet wapens en munitie. Het OM verdenkt de medeverdachte van het verwerken van softdrugs.

Start onderzoek
Het strafrechtelijk onderzoek 26Houille is op 16 oktober 2020 gestart. Dat was een dag nadat de rechter-commissaris in Rotterdam toestemming verleende om – vanuit het hackonderzoek 26Lemont – EncroChat-gesprekken van de cryptofoon van de hoofdverdachte te verstrekken aan het onderzoeksteam van 26Houille. Dat team is van de Landelijke Eenheid van de politie en werkt onder gezag van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM) in Den Bosch.

Lees verder via om.nl

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *