09:41
06 februari 2023

Arbeidsmigranten drukken op Hoogeveense woningmarkt, gemeente zoekt oplossing

Arbeidsmigranten drukken op Hoogeveense woningmarkt, gemeente zoekt oplossing

Arbeidsmigranten verdringen andere woningzoekenden op de Hoogeveense woningmarkt. De gemeente Hoogeveen wil nu regels opstellen om de huisvesting van arbeidsmigranten beter te regelen.

Op dit moment is er in Hoogeveen geen beleid voor de huisvesting van arbeidsmigranten. En dat terwijl door economische groei de vraag van Hoogeveense bedrijven naar buitenlandse arbeidskrachten toeneemt.

“Onze bedrijven kunnen niet zonder arbeidsmigranten maar hun huisvesting vraagt het nodige van de maatschappij”, stelt het college van burgemeester en wethouders. “Als reguliere woningen worden gebruikt om arbeidsmigranten te huisvesten, zijn deze niet beschikbaar voor reguliere woningzoekenden.”

Lees verder via rtvdrenthe.nl

Meer leren van Godfried van Gestel, Frank van Summeren en Robert van Brakel over een integrale persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 3 november in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over Huisvesting Arbeidsmigranten? Kom naar de 3-daagse HCB Cursus die start op 4 november 2022 met oa Jeroen Kemna, Frank van Summeren en Werner van Herle. Kijk op de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *