10:20
31 juli 2021

Amsterdam neemt horde gegevensuitwisseling in schuldhulp

Amsterdam neemt horde gegevensuitwisseling in schuldhulp

De gemeente Amsterdam is vorig jaar een unieke proef begonnen met het Centraal Administratiekantoor (CAK) om werkende schuldenaren met passende hulp te bereiken, meldt NRC. De pilot krijgt nu navolging bij maar liefst tachtig gemeenten.

Burgerservicenummers
De pilot begon toen het CAK vorig jaar de burgerservicenummers van vijftien Amsterdammers die zes maanden of langer geen zorgpremie hadden betaald, doorstuurde naar gemeentelijk ombudsman Arre Zuurmond. Daarbij was ook vereiste dat de wanbetalers zes jaar of langer in de wanbetalersregeling zaten en een schuld boven de twintigduizend euro hadden. Wat bleek na huisbezoek door medewerkers van het CAK en de ombudsman? Twee derde van de schuldenaren was nog niet in beeld bij de gemeente of schuldhulpinstanties. Een probleem dat vaker voorkomt in het geval van werkzame burgers met schulden omdat zij doorgaans niet geregistreerd staan in de bijstandsadministratie.

Lees verder via binnenlandsbestuur.nl

Meer leren over privacy en de AVG? Kom naar de Nieuwspoort Seminarreeks ‘De Juridische Overheid 2018’ die start op 21 september aanstaande in Internationaal Perscentrum Nieuwspoort Den Haag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 − 9 =