08:59
18 augustus 2022

Afblazen van politieke bijeenkomsten is ‘kwalijke tendens’

Binnen een week tijd zijn zeker drie politieke bijeenkomsten afgelast vanwege veiligheidsrisico’s. Volgens directeur Jan Brouwer van het Centrum voor Openbare Orde en Veiligheid in Groningen kan dat geen toeval zijn. Sterker nog: “Het is een kwalijke tendens die moet worden gekeerd.”

Want of je het nu eens bent met politieke standpunten of niet, “alle politieke geluiden moeten een gelegenheid krijgen tot vergadering”, benadrukt Brouwer. Vrijheid van vergadering en betoging is immers vastgelegd in de grondwet, benadrukt de hoogleraar Algemene Rechtswetenschap aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Zondag werd in Dordrecht een bijeenkomst van Thierry Baudet in het Event Center in Dordrecht afgeblazen. De eigenaar was door de politie gewezen op de veiligheidsrisico’s en besloot het evenement te annuleren. Maandag werd duidelijk dat partycentrum Monkeytown in Leerdam geweigerd had de Nederlandse tak van de Turkse AK-partij daar de referendumuitslag te laten volgen en vieren. Een wijkagent had de eigenaar geadviseerd “goed na te denken” over de risico’s voor de openbare orde.

Lees verder via de NOS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.