12:30
22 maart 2023

Aanhoudingen en doorzoekingen in onderzoek naar rivaliserende jeugdgroepen

Aanhoudingen en doorzoekingen in onderzoek naar rivaliserende jeugdgroepen

In een onderzoek naar gewelddadige rivaliserende jeugdgroepen zijn dinsdag 7 februari in Den Haag zes verdachten aangehouden. Daarnaast zijn bij doorzoekingen van woningen onder meer verdovende middelen en gestolen goederen aangetroffen.

Na uitvoerig recherche onderzoek zijn zes mannen en vrouwen in de leeftijd van 18 tot en met 23 jaar oud aangehouden. Zij zitten nu in volledige beperkingen, dat betekent dat zij alleen contact met hun advocaat mogen hebben. Ook zijn er in totaal zijn elf woningen en bijbehorende kelderboxen in Den Haag doorzocht. Daarbij zijn onder meer verdovende middelen, wapens, telefoons en gestolen goederen aangetroffen. Deze spullen zijn door de politie in beslag genomen. Het onderzoek is nog in volle gang, meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Rivaliserende jeugdgroepen
De verdachten zijn aangehouden in een onderzoek naar gewelddadige rivaliserende jeugdgroepen in Den Haag. Er zijn al langere tijd grote zorgen om rivaliserende jeugdgroepen, die binnen verschillende gemeenten in de Eenheid Den Haag excessief geweld tegen elkaar gebruiken.

Lees verder via politie.nl

Leren en reflecteren op veiligheidsthema’s als mensenhandel, maatschappelijke onrust en protest, huiselijk geweld en ondermijning? Kom 9 en 30 maart 2023 naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ in Den Haag georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa prof. dr. Bob Hoogenboom, dr. Hans Moors, prof. dr. Masja van Meeteren en prof. dr. Janine Janssen.

Meer leren van Ron van Gijn, Godfried van Gestel, Frank van Summeren en Robert van Brakel over een integrale persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2023’ die start op 25 mei in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *