02:54
08 december 2022

1st Lesson Learned: Communicatie in buurt-WhatsApp

Wist je dat bijna 90% van de aanhoudingen in Amsterdam door een melding van een oplettende burger plaatsvindt? Veiligheid zit vaak in alledaagse oplettendheid van bewoners. Daarom steunt Amsterdam Oost het vormen van (online en offline) communities van mensen die op een positieve manier sociale controle versterken en mensen met goede bedoelingen verwelkomen. Ik zal regelmatig een update geven over wat ik tegenkom.

WhatsApp buurtgroepen

Bij nieuwe initiatieven is het altijd zoeken naar een manier van samenwerken die aansluit bij de behoefte van de deelnemers en die effectief is om de veiligheid te verhogen. Bij de app-groepen die door de gemeente op weg geholpen worden is dat goed zichtbaar.

Alle deelnemers van een app-groep krijgen bij hun aanmelding een korte beschrijving van wat wel en niet in de app-groep hoort. De app-groep is er om zaken die reeds aan de politie gemeld zijn te delen. Het gaat dus om strafbare feiten of ernstige overlast die als verstoring van de openbare orde te betitelen is. Het is vooral aan het begin nog zoeken waaraan een goede melding moet voldoen.

 

Lees verder via JIPN – 1st Lesson Learned: Communicatie in buurt-WhatsApp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.