12:02
09 februari 2023

Jeugdoverlast? We lossen het zelf wel op! – Jeugdbuurtbemiddeling

Jeugdoverlast? We lossen het zelf wel op! – Jeugdbuurtbemiddeling

Sinds kort schieten in Venlo jongeren te hulp bij jeugdoverlast. Dat is zo gek nog niet als je bedenkt dat overlast niet altijd door politie of gemeente hoeft te worden opgelost, maar het soms veel beter werkt als de hangjongeren met de buurtbewoners in dialoog gaan. En wie kunnen jongeren beter om de tafel krijgen met bewoners dan jongeren zelf?

Een kleine twee jaar geleden vroeg de stichting Buurtbemiddeling Venlo, die al jarenlang als bemiddelaar bij burenruzies optreedt, zich af of het een goed idee zou zijn om niet alleen burenruzies te beslechten, maar ook jongerenoverlast. En dat in de vorm van jongerenbuurtbemiddeling.

Bij jongerenbuurtbemiddeling worden jongeren geschoold tot bemiddelaar en treden zij op als mediator tussen de groep jongeren en degene die last heeft van deze jongeren.

Om medestanders te vinden voor haar plan nodigde de stichting allerlei Venlose jeugdprofessionals uit. Onder deze professionals waren mensen uit het onderwijs, van politie, jeugdzorg en van de gemeente. En ik vanuit het jongerenwerk.

Lees verder via

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *