05:14
05 maart 2024

10.000 Groningers moeten langer wachten op smartengeld

10.000 Groningers moeten langer wachten op smartengeld

Iets meer dan 10.000 Groningers in het aardbevingsgebied moeten langer wachten op duidelijkheid over smartengeld. Volgens planning zouden ze uiterlijk vandaag horen of ze recht hebben op een immateriële vergoeding, maar dat wordt uiterlijk eind maart.

Het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) heeft meer tijd nodig om uit te zoeken of deze groep gedupeerden daadwerkelijk recht heeft op een (aanvullende) vergoeding, meldt RTV Noord.

Bij smartengeld gaat het niet om een vergoeding voor schade aan het huis, maar een vergoeding voor ernstig leed, stress en verdriet door de gevolgen van de gaswinning. Er zijn twee regelingen voor immateriële schade: eentje voor volwassenen en een regeling voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Bewoners krijgen een bedrag van 1.500, 3.000 of 5.000 euro.

Lees verder via nos.nl

Meer weten over toezicht in verbinding? Kom naar de HCB Seminarreeks Toezicht in Transitie 2023 – Toezicht in verbinding met nog (ook los te volgen) seminars op 7 en 14 december in Den Haag en is georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

In de HCB Seminarreeks Toezicht in Transitie 2023 gaat het dit najaar om de verbinding met de omgeving:

  • Toezicht in de omgeving – Relaties met Europees recht en met interne toezichthouder
  • Toezicht met de omgeving – Burgers en bedrijven betrekken
  • Toezicht voor de omgeving – Verantwoorde inzet van technologie

Sprekers zijn Esther Versluis, Universiteit Maastricht, Bart Snels, Inspectie belastingen, toeslagen en douane, Leonie Schakel, NZa, Gijs van Maanen, Tilburg Institute for Law, Technology and Society, Frans van Bruggen, DNB, UU en NSOB, en Paul van Dijk, zelfstandig adviseur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *