03:13
29 januari 2023

Zuidplas krijgt voor het eerst wijk-GGD’er: Joost kijkt hoe verwarde mensen het best geholpen kunnen worden

Zuidplas krijgt voor het eerst wijk-GGD’er: Joost kijkt hoe verwarde mensen het best geholpen kunnen worden

In de gemeente Zuidplas wordt vanaf nu extra aandacht besteed aan mensen die verward gedrag vertonen. In Zuidplas is voor het eerst een wijk-GGD’er actief, die kijkt hoe verwarde mensen het best kunnen worden geholpen. Het gaat om een proef van een jaar.

De wijk-GGD’er is Joost van der Veen. Hij werkt vanuit het Zorg- en Veiligheidshuis Hollands Midden en werkt samen met de politie en andere zorgpartners. De komst van Van Veen is mogelijk gemaakt door subsidieverlener ZonMW, die het concept al in 47 gemeenten succesvol toepaste.

Lees verder via ad.nl

Meer leren van Godfried van GestelFrank van Summeren en Robert van Brakel over een integrale persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 3 november in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Leren en reflecteren van oa lector Remco Spithoven als burgemeester op veiligheidsthema’s als cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 30 september naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ op locatie Kasteel Hernen. Verder met oa prof. dr. Bob Hoogenboom, prof. dr. Jon Schilder, Hans Moors en prof. dr. Janine Janssen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *