11:23
07 december 2023

Branchevereniging wil efficiënter en beter toezicht door politie

Branchevereniging wil efficiënter en beter toezicht door politie

De Nederlandse Veiligheidsbranche roept op om door te pakken met modernisering van de Wet particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus (Wpbr) en pleit opnieuw voor verbetering van toezicht en handhaving van die wet door de politie.

Dat doet de branchevereniging in voorbereiding op een debat van de vaste Kamercommissie voor Justitie en Veiligheid over de politie. Het recente rapport van de Inspectie Justitie en Veiligheid over falend toezicht op particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus staat prominent op de agenda.

“De Inspectie Justitie en Veiligheid heeft nu drie keer op rij geconstateerd dat het toezicht door politie op de verouderde Wpbr onvoldoende is”, zegt voorzitter Ard van der Steur namens de Nederlandse Veiligheidsbranche. “Investeer in een efficiënt en betrouwbaar systeem voor vergunningsverlening en geef politie de ruimte om daar effectief toezicht omheen te organiseren.”

Lees verder via beveiligingsnieuws.nl

Meer leren over Next Level toezicht in de praktijk? Kom naar de HCB Seminarreeks Toezicht in Transitie 2022 die begint op 9 juni met Theodor Kockelkoren (Sodm), prof. dr. Muel Kaptein (Erasmus Universiteit) en Paul van Dijk, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *