09:50
23 mei 2022

Zet het masterplan van Onderwijsminister Wiersma zoden aan de dijk? ‘Scholen hebben zeker geen behoefte aan externen die ze vertellen hoe het moet’

Zet het masterplan van Onderwijsminister Wiersma zoden aan de dijk? ‘Scholen hebben zeker geen behoefte aan externen die ze vertellen hoe het moet’

Met extra geld en ondersteuning van ‘basisteams met experts’ wil onderwijsminister Dennis Wiersma basisvaardigheden als rekenen en taal op scholen snel omhoog krikken. Hoe haalbaar is dat? Vijf vragen.

Wat staat er in het ‘masterplan’ van de Onderwijsminister?
De brief van tien kantjes die Dennis Wiersma donderdagochtend naar de Tweede Kamer verstuurde, vormt een eerste aanzet van het ‘masterplan voor het onderwijs’ zoals aangekondigd in het regeerakkoord. In navolging van het recente advies van de Onderwijsinspectie wil Wiersma dat scholen zich weer focussen op de basisvaardigheden.

Lees verder via volkskrant.nl

Meer leren van Mark Nijssen over wendbaarheid organiseren in dynamische tijden? Kom 9 juni 2022 naar de geheel nieuwe editie van het HCB Seminar ‘Checklist Kinderopvang en Basisonderwijs’ deze keer over Wendbaarheid organiseren in de praktijk. Met Pauline Slot, Universitair Docent en onderzoeker op het gebied van kwaliteit in de kinderopvang, Universiteit van Utrecht, Mark Nijssen, oprichter en adviseur bij de organisatieontwerpers en Roswitha Heitbrink, Samensturend verandermanager.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.