03:46
02 oktober 2023

Zo kan de politiek Facebook een ‘socialer’ platform maken

Zo kan de politiek Facebook een ‘socialer’ platform maken

Zijn de onthullingen van klokkenluider Frances Haugen de druppel voor Facebook? De Amerikaanse politiek lijkt eensgezinder dan ooit om actie te ondernemen. Maar wat voor maatregelen kan de politiek nemen om de macht van het inmiddels gigantische bedrijf in te perken? Nieuwsuur zet met deskundigen een aantal ideeën op een rij.

Monopoliepositie aanpakken
Eén van de dingen waar al langer over wordt gepraat is het opbreken van Facebook. Het bedrijf is niet alleen eigenaar van het gelijknamige platform, maar ook van bijvoorbeeld Instagram en WhatsApp, en heeft daarmee een enorm machtige positie.

Lees verder via nos.nl

Meer leren? Kom naar de HCB Masterclass ‘Omgang met desinformatie en maatschappelijke onrust’ op 1 december bij Landgoed Beukbergen met oa kolonel Hans van Dalen.

Meer leren over Next Level toezicht? Kom naar de geheel nieuwe editie van de HCB Seminarreeks ‘Toezicht in Transitie 2021 – Next Level toezicht in de praktijk’  met Theodor Kockelkoren (Staatstoezicht op de Mijnen), prof. Muel Kaptein (hoogleraar Erasmus Universiteit), Paul van Dijk (adviseur) en Meike Bokhorst (Universiteit Utrecht, Nationale Ombudsman)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *