09:30
28 oktober 2021

Extra geld moet invoering Omgevingswet en DSO redden

Extra geld moet invoering Omgevingswet en DSO redden

Er gaan miljoenen euro’s extra naar de invoering van de Omgevingswet en het bijbehorende digitaal stelsel (DSO). De geldinjectie zou nodig zijn vanwege het laatste besluit tot uitstel. Een oplossing voor de technische problemen rond de Omgevingswet-ICT ontbreekt nog.

De invoering van de Omgevingswet staat nog altijd gepland voor 1 juli 2022. Die datum is in mei dit jaar geprikt. Het betekende een half jaar uitstel, en daarom moet demissionair minister Ollongren (BZK/wonen) nu dieper in de buidel tasten. Er is een extra bedrag van bijna 52 miljoen euro nodig, schrijft ze in een recente Kamerbrief. Dat geld gaat onder meer naar de landelijke organisatie achter het programma Aan de Slag met de Omgevingswet. Het langer in de lucht houden van systemen, zoals het Omgevingsloket Online en Ruimtelijkeplannen.nl, leidt ook tot extra kosten.

Lees verder via gemeente.nu

Meer leren over als overheidsjurist over de Omgevingswet, Aanbestedingswet, Wob/Woo en 3 jaar werken met de AVG? Kom naar de HCB Seminarreeks ‘Juridische Update 2021’ die start op 12 november bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs en wordt georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 + twee =