04:18
29 februari 2024

Zijn ouders volgend jaar meer kwijt aan de kinderopvang?

Zijn ouders volgend jaar meer kwijt aan de kinderopvang?

Voor veel ouders met jonge kinderen is het spannend: hoe pakken de nieuwe tarieven uit van de kinderopvang? Uiterlijk vandaag moeten kinderdagverblijven ouders op de hoogte brengen van de nieuwe uurtarieven voor 2019. Door de wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang wordt per 1 januari een flinke prijsstijging verwacht. Bovendien krijgen pedagogisch medewerkers een salarisverhoging. Al met al genoeg factoren die de uurtarieven omhoog drijven.

Schrikreactie
Uit een steekproef van de NOS waar 356 kinderdagverblijven aan mee hebben gedaan, blijkt dat de uurtarieven gemiddeld met ruim 8 procent omhoog gaan. De kinderdagverblijven in de steekproef vroegen in 2018 nog gemiddeld 7,47 euro per uur, in 2019 wordt dat gemiddeld 8,09 euro.

Lees verder via nos.nl

Leren over positie kiezen en veranderen als directeur kinderopvang, basisonderwijs of IKC? Kom op 4 december naar De Nationale Directeurendag Kinderopvang en Basisonderwijs 2018 – 2 Nieuwspoort Seminars op 1 dag! Kies Positie! & De Kracht van samen veranderen. Met oa Yvette Vervoort (Buro8020), Robert Jan Simons (Visie op leren), Hans van der Loo (Betterday, Energyfinder), John Vonk (IKC De Toverberg) en Rudie Peeters (Hoera Kindercentra).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *