05:31
13 juni 2021

Zes nieuwe aanhoudingen na ongeregeldheden Malieveld

Zes nieuwe aanhoudingen na ongeregeldheden Malieveld

De afgelopen dagen hield de politie in totaal zes mannen aan die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de ongeregeldheden die zondag 21 juni plaatsvonden na de verboden demonstratie op het Malieveld. Het totaal aantal aanhoudingen komt daarmee op 22. Daarnaast onderzoekt de politie strafbare uitingen die op social media richting een busmaatschappij werden gedaan.

Na de rellen startte de politie direct met een grootschalig onderzoek. Als onderdeel daarvan toonde de politie op dinsdag 14 juli beelden van negen, toen nog onbekende, verdachten in de opsporingsprogramma’s Opsporing Verzocht en Team West.

Aanhoudingen dankzij tips
Na deze uitzendingen kreeg de politie een groot aantal tips, waarin ook namen van enkele van de getoonde verdachten werden genoemd. Dankzij deze tips werd de identiteit van zes verdachten bekend. Vier van deze verdachten zijn nu aangehouden; de andere twee verdachten van wie de politie de identiteit kent, worden op een later moment nog aangehouden. De identiteit van de andere twee nu aangehouden verdachten achterhaalde de politie tijdens het opsporingsonderzoek.

Lees verder via politie.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × twee =