03:23
24 augustus 2019

Zes aanbevelingen voor een privacybeleid

Zes aanbevelingen voor een privacybeleid

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) doet organisaties zes aanbevelingen om hun privacybeleid goed in te richten. De AP doet dit na een controle van het gegevensbeschermingsbeleid (privacybeleid) van organisaties die bijzondere persoonsgegevens verwerken over gezondheid en politieke voorkeur. Uit het verkennende onderzoek kwam een wisselend beeld naar voren. Inhoudelijk waren de documenten van de politieke partijen beter in orde dan die van de zorginstellingen. In de aard en omvang van de documenten zag de AP grote verschillen.

Organisaties zijn zelf verantwoordelijk voor de naleving van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Een goed privacybeleid toont aan dat een organisatie zelf nadenkt over de gegevens die zij verwerkt en daarover transparant communiceert.

Met een privacybeleid brengt een organisatie in kaart welke maatregelen zij heeft genomen om de persoonsgegevens van bijvoorbeeld klanten, patiënten, cliënten te beschermen. Daarnaast is het een manier om als organisatie aan zowel de doelgroep als aan de Autoriteit Persoonsgegevens te laten zien dat ze voldoet aan de AVG.

Lees verder via autoriteitpersoonsgegevens.nl

Meer leren als IKC, basisschool of kinderopvangorganisatie over de AVG 1 jaar na invoering van de wet? Kom 24 mei naar het HCB Seminar ‘AVG-Proof na 1 jaar – Voor kinderopvang, basisschool en IKC’ georganiseerd door het Haags Congres Bureau en met Ard Jan Dunnik (Coupry), Ina Brouwer (Borg Advocaten) en Marius van Rijswijk (Verdonck, Klooster & Associates)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *