07:20
17 juni 2024

Zaak tegen meest gezochte Nederlander ‘Bolle Jos’ wordt eenzijdig verhaal

Zaak tegen meest gezochte Nederlander ‘Bolle Jos’ wordt eenzijdig verhaal

Hij wordt beschouwd als de meest gezochte Nederlander en omschreven als een grote speler in de internationale cocaïnehandel. Maandag start de rechtszaak tegen Jos L., maar zonder de aanwezigheid van de man die bekendstaat als ‘Bolle Jos’.

Met zijn plek op de nationale opsporingslijst, de ‘EU Most Wanted List’ en een beloning van 200.000 euro op zijn hoofd heeft de bijna 33-jarige Jos L. al een aardige status bereikt.

In de jaren die leiden tot de eerste inhoudelijke behandeling van een strafzaak tegen de Brabander in Nederland, komt hij in het nieuws als mogelijk betrokkene bij de vermissing van Naima Jilal. De vrouw stapte in oktober 2019 in een auto in Amsterdam en is nooit meer teruggevonden. Jilal zou verantwoordelijk zijn gehouden voor een mislukte cocaïnedeal en niet meer in leven zijn. Tips over het aandeel van ‘Bolle Jos’ hierin zijn welkom, zo wordt verkondigd in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

Lees verder via nu.nl

Meer leren over ondermijning, jeugd & veiligheid, zorg & veiligheid en bevoegdheden van de burgemeester op het gebied van OOV? Kom naar de HCB Seminars ‘Topsprekers in Veiligheid 2024’ op 18 september en 9 oktober met o.a. Janine Janssen, Bob Hoogenboom, André van der Laan en Jan van der Grinten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *