12:49
25 januari 2022

OM eist in hoger beroep tot vijf maanden cel tegen Haagse corona-relschoppers

OM eist in hoger beroep tot vijf maanden cel tegen Haagse corona-relschoppers

Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep taak- en gevangenisstraffen geëist tegen drie verdachten. Hen wordt onder meer openlijke geweldpleging verweten tijdens demonstraties tegen corona-maatregelen op 25 november 2020 en/of 21 juni 2021 in Den Haag.

De aanklager in hoger beroep, de advocaat-generaal (AG), eiste vijf maanden gevangenisstraf, waarvan 1 maand voorwaardelijk, tegen een 26-jarige man uit Den Haag. Een leeftijdsgenoot uit Zoetermeer moet volgens de AG een taakstraf van 240 uur uitvoeren en acht weken de cel in. Tegen een 35-jarige Hagenaar eiste ze drie maanden gevangenisstraf, waarvan een maand voorwaardelijk. Alle straffen zijn conform het vonnis van de rechtbank in Den Haag.

Langste celstraf
De langste gevangenisstraf eist de AG tegen een man die verdacht wordt van diverse gewelddadigheden. Zo heeft hij volgens het OM drie keer een karatetrap uitgedeeld aan een M.E.-er. Ook gooide hij stenen, blikken, flessen en (delen van) verkeersafzettingen naar leden van de Mobiele Eenheid. In zijn geval weegt het volgens de AG zwaar dat de man op drie momenten en drie plekken voor geweld kiest: “Hij had alle gelegenheid weg te gaan. Hij onttrekt zich aan een aanhouding en wisselt zelfs van kleding.”

Lees verder via om.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 + 2 =