04:11
01 februari 2023

Wethouder Peel en Maas: ‘We krijgen meer arbeidsmigranten’

Wethouder Peel en Maas: ‘We krijgen meer arbeidsmigranten’

Landelijk beleid, certificering van uitzendbureaus en registratie zijn nodig om seizoensarbeiders goed te huisvesten, vindt wethouder Paul Sanders (VVD) van de gemeente Peel en Maas.

Noord-Limburg is erg in trek bij internationale werknemers. Hoe komt dat?
‘We hebben een lange historie van met name seizoensarbeid in de aspergeteelt. We hebben een goede infrastructuur, zoals een Poolse bibliotheek, supermarkten en een kerk. Daarnaast is voor veel werk niet de Nederlandse taal vereist. Dus geld is niet de belangrijkste drijfveer, blijkt uit onderzoek.’

Wat is de rol van de gemeente als het gaat om huisvesting?
‘We scheppen als gemeente ruimte en stellen voorwaarden. We hebben zo’n 4.500 vergunde huisvestingsplekken en een centrale registratie. Dat geeft ons de mogelijkheid arbeidsmigranten te informeren over regels en gebruiken, maar ook toe te zien dat ze fatsoenlijk worden gehuisvest.

Lees verder via nieuweoogst.nl

Meer leren van Godfried van Gestel, Frank van Summeren en Robert van Brakel over een integrale persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 3 november in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over Huisvesting Arbeidsmigranten? Kom naar de 3-daagse HCB Cursus die start op 4 november 2022 met oa Jeroen Kemna, Frank van Summeren en Werner van Herle. Kijk op de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *