01:22
02 oktober 2023

Werkt het écht, gratis kinderopvang: de HZ gaat het onderzoeken

Werkt het écht, gratis kinderopvang: de HZ gaat het onderzoeken

Gaan ouders écht meer werken? Wat doet gratis kinderopvang met de ontwikkeling van jonge kinderen? De HZ University of Applied Sciences gaat onderzoek doen naar de gevolgen van een proef met gratis opvang in Zeeuws-Vlaanderen. Daar heeft Den Haag ook veel aan, zegt de Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen. En daarmee maakt het de kans groter dat de regio gratis kinderopvang kan blijven aanbieden.

Niet in 2025, maar pas in 2027 komt er landelijk gratis kinderopvang. Het kabinet heeft dit onlangs besloten. En dat is extra zuur voor Zeeuws-Vlaanderen. Daar loopt nu een jaar een proef met de gratis opvang. Bedoeld om de concurrentie aan te gaan met Vlaanderen. Daar gaan kinderen vanaf 2,5 jaar gratis naar school en dat is voor Zeeuws-Vlaamse gezinnen reden hun kind(eren) naar een school over de grens te doen.

Lees verder via omroepzeeland.nl

Wilt u leren over slagvaardig teams en teaming? Kom 28 juni naar de HCB Masterclass ‘Slagvaardige Teams in kinderopvang, basisonderwijs en IKC 2023’ georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Op 4 oktober vindt de 7e editie plaats van het jaarlijks HCB Seminar Checklist Kinderopvang, georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Tot 1 juli kunt u gebruik maken van een mooie vroegboekkorting!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *