08:33
08 juni 2023

Welke vragen heb jij vandaag gesteld?

Welke vragen heb jij vandaag gesteld?

Het scheppen van een organisatiecultuur gericht op leren, is belangrijker dan ooit. Gericht leren kan binnen de eigen organisatie, maar ook door externe ervaringen. Open staan voor ervaring vanuit andere organisaties kan ons belangrijke kennis brengen. Daarom deel ik vandaag waardevolle inzichten uit de praktijk van leiders in het onderwijs, aan de hand van het boek: Leidinggeven aan een lerende school van Van Wessum en Verheggen. De auteurs leggen in hun boek prachtig uit wat het belang is van leren, niet alleen voor leiders in het onderwijs, maar voor ons allemaal.

‘Welke vragen heb jij vandaag gesteld?’ Fadie Hanna, docent en promovendus Pedagogiek aan de UvA, leerde mij dat als ouders van schoolgaande kinderen deze vraag zouden stellen bij de thee, dit hun kinderen zou stimuleren om vragen te stellen op school. Leren begint immers bij nieuwsgierigheid. Zo neem je als lerende regie op je eigen ontwikkeling. Deze vraag staat dan ook afgedrukt op een geeltje op de omslag van Leiding geven aan een lerende school. Ook de moeder van Einstein gaf het goede voorbeeld, door haar zoon altijd te vragen: “welke vragen heb jij gesteld?”, zo lees ik in het boek.

Lees verder via changekitchen.nl

Meer leren van de auteur van dit boek, Loes van Wessum over pedagogisch leiderschap? Kom naar de HCB Seminarreeks
‘Leiderschap in Kinderopvang, Basisonderwijs en IKC’ die start op 21 april in Utrecht. Verder met Thecla Goossens, hogeschooldocent en onderzoeker, leerlijnen organisatiepsychologie, leiderschap en ethiek, Hanzehogeschool Groningen en Bregje Spijkerman, trainer, coach en ondernemer, TeamTalk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *