07:43
10 mei 2021

Waarom uitspreken tegen moslimdiscriminatie belangrijk is

Waarom uitspreken tegen moslimdiscriminatie belangrijk is

‘Ze maakten mij uit voor ‘landverrader’ en ‘Isis-strijder’. Ze omsingelden mij en ik werd bang dat ze me fysiek zouden aanvallen. Ze dreigden dat ze mijn hoofddoek af zouden trekken. Ik werd bang en rende terug naar de moskee.’

Het onlangs gepubliceerde zwartboek van de stichting ‘Meldpunt Islamofobie’ leest als een horrorthriller. Het staat vol met dit soort getuigenissen van vrouwen in Nederland die een hoofddoek dragen. Het lezen zorgde bij mij voor een schokervaring: ben ik mij wel voldoende bewust van moslimdiscriminatie? Spreek ik mij wel voldoende uit?

Lees verder via socialevraagstukken.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × een =