11:42
15 augustus 2022

Van Zorg naar Zelf – Aanjaagteam Langer Zelfstandig Wonen

“Het Aanjaagteam Langer Zelfstandig Wonen heeft een brief gestuurd aan alle burgemeesters met de oproep om aandacht voor de transitie in de ouderenzorg. Bejaarden houden niet van verandering, maar transitie vinden ze minder erg.” Aldus een citaat uit het boek ‘Pogingen om iets van het leven te maken’ van Hendrik Groen.

Met humor beschrijft hij het leven in een bejaardentehuis, tot voor kort het eindstation voor veel senioren. Een wereld waar kleine gebeurtenissen en meningsverschillen worden uitvergroot, kwaaltjes het gespreksonderwerp van de dag zijn en het leven zich afspeelt in een context van betutteling en dreigende sluiting van het tehuis.

Ouderenzorg is niet wat het was en de transitie van verzorgingsmaatschappij naar participatiemaatschappij verloopt niet vlekkeloos. Betutteld worden in een beschermde omgeving is niet alles. Alleen achterblijven in je eengezinswoning, met een traplift als gezelschap, evenmin. En wie wil afhankelijk zijn van overbelaste mantelzorgers? Hoe willen we oud worden?

Lees verder via Corporatie.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.