12:07
22 juni 2024

Van geweld tegen hulpverleners tot inzet ME: Alphen wil onrust in Rode Dorp aanpakken

Van geweld tegen hulpverleners tot inzet ME: Alphen wil onrust in Rode Dorp aanpakken

Oudjaarsnacht verloopt de laatste jaren op z’n zachtst gezegd nogal onrustig in het Alphense Rode Dorp. Van brandstichting en vernielingen tot hulpverleners die met vuurwerk werden bekogeld. Tijdens de afgelopen jaarwisseling moest zelfs de Mobiele Eenheid (ME) eraan te pas komen. Daar willen gemeente en politie paal en perk aan stellen.

‘Het is van de zotte dat wij de ME moeten laten komen om de brandweer te beschermen die een vuurtje komt blussen.’ Het zit burgemeester Liesbeth Spies (CDA) hoor- en zichtbaar nog steeds hoog wat er elf maanden geleden op oudjaarsnacht in de Alphense woonwijk is gebeurd. Nadat schuttingen in de fik werden gestoken, kregen brandweerlieden bij het blussen zwaar illegaal vuurwerk naar zich toe gegooid.

Om de orde weer te herstellen, moest de ME in actie komen. ‘De platte pet heeft zich teruggetrokken, omdat de eigen veiligheid vooropstaat’, zegt John Nieumeijer, teamchef van de Alphense politie, over het aanwezige korps van agenten. Ook hij heeft geen goed woord over voor het gedrag van de raddraaiers. ‘Het is te triest voor woorden dat wat voor iedereen een feest moet zijn, op deze manier uit de hand loopt.’

Lees verder via omroepwest.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *