02:22
02 oktober 2023

Tubbergen deed verrast over azc, maar wist al dat dwang een optie was

Tubbergen deed verrast over azc, maar wist al dat dwang een optie was

De gemeente Tubbergen wist al weken dat het gedwongen dreigde te worden om een asielzoekerscentrum te hebben in Albergen. De gemeente is daar vorig jaar herhaaldelijk voor gewaarschuwd door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), blijkt uit documenten die RTV Oost heeft verkregen door een beroep te doen op de Wet Open Overheid.

“Het kwam als een totale verrassing. We zijn overrompeld”, zei wethouder Bekhuis van Tubbergen op 16 augustus 2022 bij RTV Oost. Staatssecretaris Van der Burg had toen net bekendgemaakt dat hij hotel ’t Elshuys in Albergen (gemeente Tubbergen) had aangewezen als toekomstig azc voor 300 mensen. Het besluit viel niet goed in het dorp. Eind augustus werd brand gesticht bij het hotel.

Lees verder via nos.nl

Lees her het artikel van Hans Moors Onderzoeker Hans Moors over de avondklokrellen: ‘Demonstranten hebben ook altijd iets te vertellen’

Leren van o.a. Hans Moors van Emma en reflecteren als burgemeester, wethouder, hoofd van politie, officier van justitie of hoofd OOV op veiligheidsthema’s als mensenhandel, cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 9 februari 2023 naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ in Den Haag georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Verder met oa prof. dr. Bob Hoogenboom, prof. dr. Jon Schilder en prof. dr. Janine Janssen.

Meer leren van prof. dr. Otto Adang e.a. over hoe je omgaat met maatschappelijke onrust en polarisatie?Kom vanaf 9 mei naar de Hybride HCB Cursus ‘Omgang met maatschappelijke onrust en polarisatie 2023’ georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *