01:06
22 februari 2024

Expired: Tilburgse jongeren dankzij muziek weer op het rechte pad

TILBURG – Problemen thuis, rotzooi trappen op straat of zelfs een crimineel verleden. De problemen die de achttien jongeren die aan het project ‘Wie wil jij zijn?’ in Tilburg deelnemen zijn erg verschillend. De remedie ertegen is wel hetzelfde: door het maken van muziek een fatsoenlijke toekomst tegemoet kunnen zien.

De jongeren verzamelen elke zaterdag in de Hall of Fame waar ze repeteren en muziek opnemen. Onder begeleiding van muziekdocenten en jongerenwerkers van het Tilburgse R-Newt zijn ze ‘eindelijk’ van de straat. ,,Normaal gezien voeren we lastige en soms heftige gesprekken met jongeren aan tafel”, vertelt jongerenwerker Marcel Vlemmix. ,,Maar nu kunnen we met deze jongens en meisjes intensiever en op een meer inspirerende locatie werken. Dat levert voor ons maar vooral voor hen veel meer op.”

Eigen boodschap
De muziekstijlen verschillen net als de achtergronden van de jongeren veel van elkaar. Zo heeft het vrouwelijk gezelschap een repetitieruimte waar ze onder begeleiding van een muziekdocent aan hun zangkwaliteiten werken. Aan de andere kant van de gang blazen er bij de rappers zelfgemaakte beats uit de boxen. Ook schrijven ze er hun eigen rapteksten die door twee begeleidende producers worden bijgeschaafd. ,,Maar we vinden het wel belangrijk dat we een eigen boodschap blijven houden in onze teksten”, aldus Brandon Vriens (22). ,,Het is een heerlijke uitlaatklep om met het maken van muziek van al je frustraties af te kunnen.”

 

Bron: BD.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *