10:54
05 december 2022

Sluiting pand aan Slachthuisweg

Sluiting pand aan Slachthuisweg

Burgemeester Sander Schelberg heeft een pand aan de Slachthuisweg in Hengelo voor zes maanden gesloten. Dit op grond van de APV en de Gemeentewet naar aanleiding van (politie)onderzoeken in dit pand. Tijdens de laatste doorzoeking van het rechercheteam zijn meerdere goederen in beslag genomen. De sluiting van het pand gaat per direct in.

Allereerst deed de inrichting van het pand vermoeden dat het pand gebruikt werd als horecagelegenheid waar ook illegaal gegokt werd. Tijdens de doorzoeking van het pand door het rechercheteam zijn diverse gegevensdragers in beslag genomen, documenten/administratie, geld en drugs. ‘Genoeg aanleiding om het pand te sluiten, vertelt burgemeester Sander Schelberg.

Meerdere strafbare feiten
In 2020 en 2021 zijn er al eerder (politie)controles geweest in het pand in verband met meerdere overtredingen. In 2020 werd er een controle uitgevoerd in verband met het niet naleven van de coronamaatregelen. In 2021 werd tijdens de controles illegale gokapparatuur in beslag genomen. Dit is meegenomen in het besluit, vertelt burgemeester Sander Schelberg: ‘Er zijn meer dan genoeg redenen om dit pand te sluiten. De activiteiten en verdenkingen zijn ernstige verstoringen van de openbare orde en veiligheid en hebben een negatieve invloed op het woon- en leefklimaat.’

Lees verder via hengelo.nl

Meer leren van prof. dr. A.E. (Jon) Schilder, prof. dr. Masja van Meeteren, prof. dr. Bob Hoogenboom,  prof. dr. Janine Janssen, dr. Remco Spithoven en Hans Moors en  samen reflecteren als burgemeester op veiligheidsthema’s als cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 30 september naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ op locatie Kasteel Hernen.

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen en de aanpak van kwetsbare gebieden? Kom naar de HCB Cursus die start op 4 november in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.