09:58
05 december 2022

Gemeente voert hercontrole uit in voormalig drugspand

Gemeente voert hercontrole uit in voormalig drugspand

Gemeente De Ronde Venen voerde afgelopen donderdag, 1 september jl., een bestuurlijke controle uit in een loods waar in 2020 een grote hoeveelheid drugs en geld werd aangetroffen. In het kader van zo’n hercontrole is het pand gecontroleerd op wet- en regelgeving. Tijdens de controle zijn geen (strafrechtelijke) overtredingen aangetroffen.

Met enige regelmaat vinden verspreid over de gemeente controles plaats waarbij verschillende partijen samenwerken. De Ronde Venen wil een gemeente zijn waar iedereen zich veilig voelt. Controles horen daar bij. Door deze controles krijgt de gemeente een goed beeld van netwerken van afnemers, facilitators en leveranciers.

Tijdens de controle praten de politie en gemeente ook met eigenaren, gebruikers en verenigingen van eigenaren van de panden. Zij krijgen tips over hoe zij signalen van criminele activiteiten kunnen herkennen en hoe ze (anoniem) melding kunnen maken bij politie en gemeente. Op deze manier krijgt de gemeente een goed beeld van wat er speelt in de buurt.

Door de afgelegen ligging en de vaak goede toegangswegen lenen (delen van) bedrijventerreinen zich voor criminele activiteiten. Denk hierbij aan (het faciliteren van) drugshandel, autodiefstal, illegaal gokken, witwassen en meer.

Lees verder via rtvrondevenen.nl

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen en de aanpak van kwetsbare gebieden? Kom naar de HCB Cursus die start op 4 november in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren van prof. dr. A.E. (Jon) Schilder, prof. dr. Masja van Meeteren, prof. dr. Bob Hoogenboom,  prof. dr. Janine Janssen, dr. Remco Spithoven en Hans Moors en  samen reflecteren als burgemeester op veiligheidsthema’s als cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 30 september naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ op locatie Kasteel Hernen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.