02:58
16 mei 2021

Scholen druk met privacy-wet: mag je nog wel foto’s ophangen?

Scholen druk met privacy-wet: mag je nog wel foto’s ophangen?

“Mogen we nog wel foto’s van leerlingen aan de wand in de docentenkamer hangen?”, vraagt André Poot van scholengemeenschap De Hoven uit Gorinchem zich af. Net als veel andere scholen is ook zijn school maar druk met de nieuwe privacywet.

Over precies een maand geldt in heel Europa die nieuwe wet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dat betekent dat iedere organisatie die met persoonlijke gegevens werkt, zich aan strengere regels moet houden.

Misschien denk je daarbij vooral aan de gevolgen voor de grote techbedrijven. Bijvoorbeeld door berichten in de media: “de regels voor bedrijven als Google en Facebook worden flink aangescherpt”, zo schreef een krant. En als je de laatste weken populaire apps als Facebook, Instagram of Twitter hebt gebruikt, vliegen de privacymeldingen je om de oren.

Lees verder via nos.nl

Meer leren over het voldoen aan de AVG als basisschool, kinderopvang of kindcentrum? Kom naar het Nieuwspoort Seminar ‘AVG-Proof in 10 kwartier’ op 14 juni in Den Haag van het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf + negentien =