08:26
18 januari 2022

Prijs voor simulatie op basis van open sociale netwerkdata

Prijs voor simulatie op basis van open sociale netwerkdata

NSCR-onderzoeker Charlotte Gerritsen heeft samen met onderzoekers Raquel Rosés, Cristina Kadar en Chris Ovi Rouly van de ETH Zurich de prestigieuze Best Student Paper Award gewonnen voor het artikel Agent-Based Simulation of Offender Mobility: Integrating Activity Nodes from Location-Based Social Networks, gepubliceerd bij de International Conference on Autonomous Agents and Multiagent Systems (AAMAS).

Binnen het onderzoek naar de dynamiek van criminaliteit worden steeds vaker simulatietechnieken gebruikt. Hiermee is het mogelijk theorieën te testen, criminaliteit te voorspellen en te experimenteren met preventiestrategieën.

Mobiliteitspatroon van criminelen tot in detail analyseren
Maar, dit kan slechts tot op bepaalde hoogte. In veel gevallen is een proces te complex of ontbreekt het aan de juiste informatie. Om de spatio-temporele dynamiek van criminaliteit te bestuderen, is het van belang de mobiliteitspatronen van criminelen tot in detail te analyseren. De vier onderzoekers hebben een aanpak ontwikkeld waarbij ze een traditionele simulatiemethode uitbreiden met open data van potentiele daders. Deze informatie heeft betrekking op de infrastructuur, demografische gegevens en sociale netwerken van de stad New York.

Lees verder via nscr.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

tien − 4 =