02:17
21 maart 2023

Positieve reacties op EBI-rechtbank: vervoer verdachten is ‘levensgevaarlijk’

Positieve reacties op EBI-rechtbank: vervoer verdachten is ‘levensgevaarlijk’

Burgemeester Van de Mortel van Vught is blij dat de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) een eigen rechtszaal krijgt. “Dit is ontzettend belangrijk voor de veiligheid van iedereen die betrokken is bij de transporten. Niet alleen in Vught, maar ook in de gemeenten waar de verdachten nu naartoe worden vervoerd.”

Minister Weerwind voor Rechtsbescherming informeerde de Tweede Kamer vanmiddag over de komst van de rechtszaal in de EBI. Strafzaken kunnen straks deels binnen de gevangenis plaatsvinden, waardoor gedetineerden het terrein minder vaak moeten verlaten.

Lees verder via nos.nl

Leren en reflecteren als burgemeester, wethouder, hoofd van politie, officier van justitie of hoofd OOV op veiligheidsthema’s als mensenhandel, cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 9 februari 2023 naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ in Den Haag georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa prof. dr. Bob Hoogenboom, prof. dr. Jon Schilder en prof. dr. Janine Janssen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *