09:15
25 maart 2023

Politieonderzoek en -praktijk wetenschappelijk versterken

Politieonderzoek en -praktijk wetenschappelijk versterken

Politie, ministerie van Justitie en Veiligheid en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) zijn een samenwerkingsovereenkomst aangegaan. Hiermee voegen zij een nieuw op te zetten vijfjarig politieonderzoeksprogramma toe aan het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR).

Het onderzoek wordt uitgevoerd door het NSCR, samen met de Politie, de Politieacademie, universiteiten uit binnen- en buitenland, hogescholen en andere kennisinstellingen.

Het onderzoeksprogramma sluit aan bij de Strategische Onderzoeksagenda voor de Politie. Het onderzoekt hoe politie-handelen werkt, in welke omstandigheden dat handelen werkt en voor wie het werkt. Het NSCR gebruikt hiervoor geavanceerde wetenschappelijke methoden en de nieuwste, actuele wetenschappelijke inzichten en theorieën, toegepast op de Nederlandse context. Het programma brengt onderzoek naar het politie-handelen naar een hoger wetenschappelijk niveau en zal hoogwaardige, internationaal peer reviewed wetenschappelijke publicaties leveren.

Lees verder via rijksoverheid.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *