12:50
27 november 2022

Politiek Oss botst stevig over arbeidsmigranten: ‘Een goed gesprek wordt geboycot’

Politiek Oss botst stevig over arbeidsmigranten: ‘Een goed gesprek wordt geboycot’

Een discussie over arbeidsmigranten leidde donderdagavond tot weinig nieuwe inzichten maar tot des te meer frustratie in de Osse raadzaal. Daar boog de politiek zich over een lokaal plan van de SP. Maar coalitiepartijen VDG, VVD en Beter Oss weigerden het gesprek aan te gaan.

In de zogeheten discussienota somt de SP veertien uitgangspunten op over de omgang met arbeidsmigranten in Oss. Zo mogen zij wat de socialisten betreft niet afhankelijk zijn van één bedrijf voor huisvesting, werk en zorg. Ook zou er een overzicht moeten komen van alle woonplaatsen van tijdelijke werkkrachten in de gemeente, bijvoorbeeld voor calamiteiten. En wil de partij nadenken over een keurmerk voor werkgevers die het goede voorbeeld geven.

Lees verder via bd.nl

Meer leren van Godfried van Gestel, Frank van Summeren en Robert van Brakel over een integrale persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 3 november in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over Huisvesting Arbeidsmigranten? Kom naar de 3-daagse HCB Cursus die start op 4 november 2022 met oa Jeroen Kemna, Frank van Summeren en Werner van Herle. Kijk op de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.