02:28
02 oktober 2023

‘Politiebond roept op: eredivisie zonder publiek’

‘Politiebond roept op: eredivisie zonder publiek’

Voorzitter van politiebond ACP Wim Groeneweg doet een oproep: voetbalwedstrijden uit de eredivisie moeten zonder publiek worden gespeeld, om te zorgen dat er meer politie in de wijken aanwezig is. Er is een groot tekort aan agenten en de politiebonden maken zich grote zorgen, zo meldt De Telegraaf.

De oproep van de voorzitter volgt na een analyse van de Veiligheidsmonitor 2021 van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Hieruit blijkt dat meer dan de helft van de Nederlanders aangeeft de politie zelden (41 procent) of nooit (13 procent) in hun eigen buurt te zien.

Lees verder via rtlnieuws.nl

Leren en reflecteren als burgemeester, wethouder, hoofd van politie, officier van justitie of hoofd OOV op veiligheidsthema’s als mensenhandel, cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 9 februari 2023 naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ in Den Haag georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa prof. dr. Bob Hoogenboom, prof. dr. Jon Schilder en prof. dr. Janine Janssen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *