03:03
18 oktober 2021

Politie grijpt in bij uit de hand gelopen ruzie motorclub

Politie grijpt in bij uit de hand gelopen ruzie motorclub

De afgelopen weken hebben justitie en politie tijdens een groot rechercheonderzoek naar brandstichtingen en onderlinge bedreigingen diverse mannen aangehouden. Tijdens het onderzoek werden een reeks vuurwapens en drugs in beslag genomen.

Het politieonderzoek wordt uitgevoerd door diverse rechercheonderdelen, wijkagenten, agenten van het basisteam Oosterscheldebekken en het flexteam en staat onder leiding van een officier van justitie. Het onderzoek werd gestart na twee explosies op 16 en 21 september bij een woning aan de Moggestraat. Op 16 september werd aanvankelijk de bewoner gearresteerd. Hij werd dezelfde dag in vrijheid gesteld, omdat hij niets met de brandstichting te maken had.

Motorclub
Uit de verhoren bleek dat de oorzaak vermoedelijk een conflict was tussen een aantal mensen, die afgelopen zomer betrokken waren bij de oprichting van een motorclub in Zierikzee. Er deden zich daarna diverse incidenten voor, waarbij vermoedelijk meerdere leden betrokken waren. Zo bleek dat gereedschappen uit een schuur aan de Schuttershofstraat waren gestolen. Hiervan werd door enkele inwoners uit Zierikzee een man verdacht. Tevens bleek dat uit deze schuur een zadel van een motor was gestolen. Verder bleek dat op 7 juli een ruzie in Zierikzee had plaatsgevonden waarbij leden van deze groep betrokken waren. Op 20 augustus werd bij een man zijn motor in brand gestoken. Ook werd een van de mannen op 21 augustus in Vlissingen gearresteerd, omdat hij een vuurwapen had, wat later een imitatie wapen bleek te zijn.

Lees verder via politie.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × drie =