09:04
19 juni 2024

Onno Hoes wil nieuw soort Schakelteam voor mensen met verward gedrag

Onno Hoes wil nieuw soort Schakelteam voor mensen met verward gedrag

Vorige week ging het gruwelijk mis in Rotterdam toen Fouad L. drie mensen om het leven bracht. Als het aan Onno Hoes, oud-voorzitter van het Schakelteam voor Mensen met Verward Gedrag, ligt, moet er daarom een nieuwe vorm van het schakelteam komen, waarbij organisaties met elkaar nagaan wat er fout is gegaan, waarom dingen zijn gelopen zoals ze zijn gelopen en hoe het anders kan.

Het aantal meldingen van mensen met verward gedrag neemt toe. Vorige week kwam de hulp te laat toen de ravage werd aangericht in de Maasstad. Kunnen instanties mensen met zulke psychische problemen voldoende in de gaten houden zodat dit voorkomen kan worden?

Volgens Hoes is het een illusie dat je alles kunt voorkomen, maar hij stelt dat het wel belangrijk is wat er in het voortraject is gebeurd. “Hier gaat natuurlijk een groot onderzoek komen om te kijken of de verschillende instanties voldoende informatie met elkaar hebben uitgewisseld”, vertelt hij in Goedermorgen Nederland op NPO 1. Hij stelt dat het Openbaar Ministerie veel heeft gedaan, “maar je weet nog niet precies wat de woningcoöperatie, de gemeente en andere instanties hebben gedaan”.

Lees verder via wnl.tv

Meer leren over de integrale aanpak van verwarde personen en stelselmatige daders? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2024’ die start op 25 april in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *