09:06
21 april 2024

Onderzoek toont tien hoofdmotieven aan om te vertrekken uit het onderwijs

Onderzoek toont tien hoofdmotieven aan om te vertrekken uit het onderwijs

Docenten die het onderwijs besluiten te verlaten hebben hier vaak verschillende redenen voor. Dan gaat het bijvoorbeeld om een te hoge werkdruk, een gebrek aan uitdaging of een mindere relatie met de schoolleiding. Dit blijkt uit onderzoek naar de vertrekredenen van docenten uit het onderwijs, meldt MBO today.

Het ministerie van Onderwijs heeft onderzoek laten doen naar een onderwijs gerelateerde kwestie. Namelijk naar de oorzaken van het wisselen van baan of het volledig verlaten van het onderwijs. Onderzoek is gehouden voor docenten in het middelbaar beroepsonderwijs, voortgezet onderwijs en het primair onderwijs (mbo, vo en po). Het onderzoek is uitgevoerd door ResearchNed. Het doel van het onderzoek is om scholen te kunnen helpen en te ondersteunen bij het behouden van hun docenten/leraren. Voor het onderzoek zijn in totaal 180 mensen geïnterviewd. Deze mensen zijn allemaal recent van baan gewisseld of hebben het onderwijs volledig verlaten.

Lees verder via nationaleonderwijsgids.nl

Meer leren over het ENERGIEK veranderen in kinderopvang, basisschool of IKC? Doe 22 mei mee met de ‘NDKB 2024 – ENERGIEK Veranderen’ georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *