04:18
03 juli 2022

Onderzoek naar uitbreiding woonwagenkamp Sneek: ‘We worden eindelijk gehoord’

Onderzoek naar uitbreiding woonwagenkamp Sneek: ‘We worden eindelijk gehoord’

In het woonwagenkamp aan de Johan Willem Frisostraat in Sneek zijn ze dolblij dat de gemeente onderzoek doet naar uitbreidingsmogelijkheden. Al jaren is er een tekort aan standplaatsen. Tot grote frustratie van de jongeren die de ouderlijke woonwagen willen verlaten. Velen blijven bij familie in wonen. Een bewonerscommissie heeft de gemeente voorgesteld om extra wagens neer te zetten op een leeg parkeerterrein om de hoek. Het viertal put hoop uit de goede band die de laatste jaren met het gemeentehuis is opgebouwd. ,,We worden nu als mensen gezien.”

Bij commissielid Ingrid Bijstra (39) is het altijd een drukke bedoening. Haar zoon Hilbert is door ruimtegebrek in de stad gaan wonen en nog niet zo lang geleden vader geworden. Vrijwel dagelijks zit zijn jonge gezin in de woonwagen van Bijstra. ,,Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Buiten het kamp kunnen ze niet aarden. Ze willen zo graag weer terug.”

Lees verder via lc.nl

Meer leren over een goede omgang met woonwagenlocaties in de praktijk? Doe mee aan de unieke  3-daagse HCB Cursus die start op 10 juni 2022.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.