11:20
20 september 2021

‘Staking: onterecht en beroerde timing’

‘Staking: onterecht en beroerde timing’

Staken in de kinderopvang. Het is een basisrecht maar op dit moment onterecht en de timing is al helemaal beroerd. Dat vinden de kinderopvangdirecteuren Stefanie Verrijp (Kivido) en Ilse Raasing (Kinderopvang Waterland). Ze vertellen daarover in de podcastserie Management Kinderopvang van Kinderopvangtotaal, de podcast.

‘Ik ben een voorstander van het stakingsrecht,’ zegt Stefanie Verrijp. ‘Maar de timing is nu heel slecht vlak na de coronaperiode. Ouders hebben al zo lang zonder kinderopvang gezeten.’ Ook vindt ze het onterecht want ‘de werkgevers hebben een goed eindbod gedaan, met 3,5 procent loonsverhoging en toezeggingen om naar de werkdruk te kijken. Al is werkdruk een lastig te vatten begrip. Als ik mijn medewerkers concreet vraag wat ze aan werkdruk ervaren en wat ze nodig hebben, krijg ik daar weinig concrete antwoorden op. Werkdruk zit soms ook in de beleving, in het hoofd.’

Lees verder via kinderopvangtotaal.nl

Meer leren van Thecla Goossens, Loes van Wessum en Bregje Spijkerman over leiderschap? Kom naar de HCB Seminarreeks ‘Leiderschap in Kinderopvang, Basisonderwijs en IKC’ die start op 13 oktober.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 + zes =