07:39
16 augustus 2022

Omstreden bezuiniging op jeugdzorg van tafel; ministerie zoekt naar alternatief

Omstreden bezuiniging op jeugdzorg van tafel; ministerie zoekt naar alternatief

Het kabinet past de omstreden bezuinigingsplannen voor de jeugdzorg aan. Dat melden bronnen op het Binnenhof aan onze politieke redactie. Een geplande bezuiniging van 500 miljoen euro op het geld dat gemeenten krijgen voor de jeugdzorg, wordt geschrapt. Het kabinet gaat op zoek naar alternatieven.

In het regeerakkoord was afgesproken om het geld weg te halen bij gemeenten. Maar dat leidde tot veel verzet, bij gemeenten en bij verschillende oppositiepartijen in Tweede en Eerste Kamer.

Eigen bijdrage
Het kabinet heeft afgesproken het geld te vinden en niet bij de gemeenten weg te halen. De verantwoordelijk staatssecretaris Maarten van Ooijen moet onderzoeken of het mogelijk is een eigen bijdrage voor de jeugdzorg in te voeren. Hoe die er dan precies uit komt te zien is nog onduidelijk.

Lees verder via rtnieuws.nl

Meer leren over Samen veranderen 2022 – Anders werken aan maatschappelijke transities? Kom 3 juni naar Leerhotel het Klooster leren met en van Prof. dr. Jaap Boonstra, hoogleraar Organisatiedynamiek bij ESADE Business & Law School in Barcelona, professor Organisatieverandering bij WU (Vienna University of Economics and Business) en verbonden aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB), Prof. dr. Jan-Kees Helderman, hoogleraar Sociaal beleid en bestuur aan de Faculteit der Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit, Hester van Buren, voorzitter Raad van Bestuur bij Rochdale, Karen den Hertog, Hoofd afdeling Gezond Leven bij de Gemeente Amsterdam en MT-lid GGD Amsterdam-Amstelland, Shirine Moerkerken, Interventiekundige bij Strange | Strategy and Change en auteur van de boeken ‘Hoe ik verander’ en ‘Conflict eren’ en Elleke van Gelder, Ontwikkelaar en ontwerper Sociale Innovatie, Nationale Politie. Zie de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.