02:22
27 januari 2023

Forse kritiek op besluit burgemeester om kroeg eerder te sluiten

Forse kritiek op besluit burgemeester om kroeg eerder te sluiten

“Volkomen fout”, zo noemt Michiel de Vries, hoogleraar bestuurskunde aan de Radboud Universiteit, de beslissing van de gemeente Nunspeet om maatregelen te nemen bij een kroeg. Er gaan geruchten dat er onder meer drugs zouden worden gebruikt, maar bewijs is er niet.

De gemeente beroept zich op de Algemene Plaatselijke Verordening (APV), maar er is geen overtreding geconstateerd. En dan kan eerder laten sluiten volgens de hoogleraar simpelweg niet.

Professor De Vries laat geen spaan heel van het besluit van de gemeente Nunspeet om een ontheffing in te trekken vanwege ‘vermoedens van drugsgebruik’. “Een eenvoudige gang naar de bestuursrechter zal ervoor zorgen dat deze beslissing van de gemeente Nunspeet heel snel van tafel is”, zegt De Vries.

Lees verder via gld.nl

Meer leren van Godfried van Gestel, Frank van Summeren en Robert van Brakel over een integrale persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 3 november in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *